Bogmateriale til mobile enhederGrøn af misundelse blev jeg, da Apple offentliggjorde iBooks Author - hvor man kan lave interaktive bøger til Ipad. Det lød som den perfekte mulighed for at lave digitalt materiale til elever..
Grunden til misundelsen var at jeg ikke ligger inde med en Mac af nogen slags.. Og måske er jeg set i bakspejlet ikke helt så ked af det alligevel..

iBooks Author er ikke kun begrændset til Macs - men resultatet er kun brugbart på iPads. Altså en temmelig smal målgruppe, når man ser generelt på danske folkeskoleelever.

Heldigvis er der alternativer.

Hvis man er parat til at ofre interaktiviteten, så er PDF Split and Merge et fint værktøj til at adskille og samle forskellige pdf-dokumenter.
Selve pdf-formatet kan man skaffe sig direkte fra fx. Word eller OpenOffice Writer.
Med det har man hvad man skal bruge for at lave undervisningsforløb / træningssider / opslagsværk der kan læses på de fleste mobile enheder.

Hvis man vil have noget vildere, kunne man prøve at kaste sig ud i Construct2, som egentlig er et program til at lave HTML5 spil. Men mulighederne for at lave interaktive forløb med medier er oplagte. Der er dog en lidt stejlere læringskurve, hvis man er ubekendt med programmering. Heldigvis understøttes HTML5 i høj grad af både Ipads, Iphones og Android enheder.

0 kommentarer:

Blog om integration af mobiler i undervisningen. Skrevet af Kasper Engberg, lærer ved Løgstrup Skole.