Mobile Lærings Miljøer

      vs.    


Kært barn har mange navne: mobil e-læring, mlæring, mobilt læringsmiljø, mobil læringsplatform.
De to løsninger jeg har gravet frem her, giver (sammen med mange andre) et bud på læringsforløb direkte på mobile enheder. Altså rammer til indholdsmoduler, som du selv kan lave.

De 2 jeg har valgt, er begge gratis at starte op med, og de giver 2 temmelig forskellige bud på interfaces og muligheder ved mobil læring.

Mobl21 er meget simpel i sin opbygning - og indeholder mulighed for følgende 3: Studyguide (den egentlige undervisning), Flashcards og Quiz. Det lyder noget forsimplet, hvilket det også er - men det er også styrken. Der er ikke 117 ting der skal findes rundt i, og masser af muligheder man ikke har brug for.
Prøv at hente appen (den er gratis) og installer beta-indholdet.
Det er også gratis at oprette en lærerkonto hos dem, så man kan komme igang med at bruge det til egne elever.

CourseSites har en NOGET stejlere læringskurve, der er utrolig mange muligheder - så her er det mere et spørgsmål om at skære i mulighederne. Der er stor frihed i opbygningen af forløb, hvor man både kan bruge blogs, wiki'er, debatfora og mere - sammen med resten af forløbet. Men man skal tage et par timer ud af kalenderen, hvis man kaster sig ud i at lave forløb med dette system.
Det er Blackboard der er firmaet bag CourseSites - Blackboard er et stort LMS, specielt i England og USA - så her er man garanteret god support ved problemer.

Mobl21
Android app kan hentes her:
http://tsg.emantras.com/beta/mobl21.apk

Apps til Ipod, Iphone og Ipad er på Itunes AppStore

Kode til eksempelindhold er:


CourseSites
Android app hedder "Blackboard Mobile Learn" og kan hentes på Market

Apps til Ipod, Iphone og Ipad er på Itunes AppStore

For at få indhold skal man inde i appen søge på "coursesites" og logge ind med brugernavn og kode (som skal oprettes på forhånd på websitet).

0 kommentarer:

Blog om integration af mobiler i undervisningen. Skrevet af Kasper Engberg, lærer ved Løgstrup Skole.