Twitter i klassenEndnu en mulighed for, at udnytte at elever har let adgang til nettet i skolen (fx. fra mobilen), kunne være at bruge Twitter i undervisningen. En klar fordel hvis man har en større klasse, og har svært ved at nå omkring alle - men lige så meget en fordel, for de elever som ellers ikke ville række hånden op og give sit besyv med. Når det er skriftligt og begrænset til 140 tegn, så kan alle være med..

Det ville tage noget tid at skulle oprette (evt. lukkede) twitterkonto til alle elever og få alle til at følge alle - men så har man også et stærkt værktøj til, at inddrage respons fra en hel klasse med det samme.
Man kunne også bare lade eleverne bruge deres egen konto og benytte #hashtags til at lade dem kommentere undervisningen live.
En af de fede ting ved twitter er, at man jo også kan poste via sms - så den gruppe af elever med et frit sms-forbrug kan jo fint bruge det..

Jeg forestiller mig at have twitter kørende over en projekter (evt. på IWB) i form af programmet Twirl som viser alle tweets med det samme. Så er det jo en smal sag at stille spørgsmål til klassen, som så alle kan svare samtidigt. Hvis det skal være anonymt og med statistik, kunne man hurtigt flække et par spørgsmål sammen i en poll (også uden at bruge twitter..).
Man kan få nogle fine stemmeklodser til både Promethians ActiveBoard og SMARTboard - men jeg tror faktisk det her er smartere..

En ekstra mulighed kunne være, at give lektier for over twitter, der kunne evt. følge videoer og podcasts med.

Blog om integration af mobiler i undervisningen. Skrevet af Kasper Engberg, lærer ved Løgstrup Skole.