Woop Woop!


Spejderne har udgivet en app, med det formål at børn skal tilbage-erobre naturen. Det er i sig selv udmærket, men hvorfor ikke bruge den i undervisningen også!

I WOOP er der mulighed for at lave "jagte", som er mobile skattejagte via GPS. Man laver jagen, ved at tage sin telefon med sig ud til de steder, hvor der skal være poster. Det er enkelt en tur - og man kan enten lave en post uden spørgsmål, eller med et multiple choice spørgsmål. Hvis man svarer forkert, skal man vente lidt, før man får lov at prøve igen.

Jeg prøvede at lave en jagt på 7 poster, med repetitions spørgsmål om geometri. Ganske udmærket, som krydderi i undervisningen. Der kan fint være en 3-4 elever til hver telefon - lidt afhængig af spørgsmålene.


Appen er gratis og fås til Android og Iphone.

UPDATE: Det lader til der er en bug, så Iphone brugere ikke kan gennemføre jagter der indeholder poster uden spørgsmål. Heldigvis kan det jo let undgås, ved kun at lave poster med spørgsmål.

Alle har da Dropbox, ikke?


Dropbox er ikke noget nyt - men en essentiel del af mit workflow.

Dropbox er kort fortalt en tjeneste, hvor man får noget plads på internettet, installerer et rigtig godt synkroniseringsværktøj - og wup, så bliver dine dokumenter synkroniseret med et sted på internettet.

Fordelen i forhold til mobilen er at jeg også her har dropbox. Det lader mig åbne undervisningsplaner lavet i fx. word, så jeg kan læse dem igennem på farten - eller åbne en powerpoint på telefonen, som jeg så kan vise over fx. HDMI på en projektor i klassen. Som en bonus, bliver alle de billeder jeg tager med mobilen uploadet til min dropbox, så de også straks synkroniseres til min laptop.

I forhold til undervisning er det også en kæmpe fordel, at kunne dele en mappe med elever. De kan fx. aflevere skriftlige opgaver i vores fælles mappe, og så snart jeg tænder min pc bliver afleveringerne downloadet.
Når jeg har rettet i dem, ligger den nye version også automatisk i elevernes version af dropbox. Hvis nogle elever ikke vil installere programmet, kan de stadig oprette en dropbox og tilgå den over en web-adgang, hvor de kan up- og downloade deres opgaver.

Hvis du ikke syntes om, at dele en mappe med elever, kan du bruge DropItTo.Me, som laver en uploadformular på nettet, hvor igennem eleverne så kan sende deres opgaver til en bestemt mappe i din dropbox.

Blog om integration af mobiler i undervisningen. Skrevet af Kasper Engberg, lærer ved Løgstrup Skole.